فاطمه شفیعی (تبیان): پری نرگسی، نویسنده رمان «رز من را نگهدار» از نویسندگان پر کاری است که تا کنون هفت کتاب به بازار کتاب عرضه کرده و با استقبال خوبی رو به رو شده است. این نویسنده در ژانر عامهپسند قلم میزند و فضای رمانهای عامهپسند را به خوبی می شناسد. با او گفتگوی کوتاهی درباره تجربیات وی در این حوزه انجام دادیم که میخوانید.
خانم نرگسی بفرمایید «رز مرا نگهدار» چندمین کتاب رمان شما است که وارد بازار کتاب شده است؟
«رز مرا نگه دار» هفتمین کتاب رمان من است. پیش از این کتاب های «رویای خوشبختی»، «تا انتهای زندگی»، «جزیره عشق»،« همیشه در قلب منی»، «برو ببین ترانه» و« قلب منی» را منتشر کرده ام.
کار تازه ای هم در دست انتشار دارید؟
بله یک رمان است به نام «ستاره رخساره» که از نشر آموت منتشر خواهد شد و یک رمان دیگر به نام «آسمان قلب لائورا» که منتظر مجوز آن هستم.
با توجه به پرونده کاری شما می توان گفت شما یکی از نویسندگان رمان های عامه پسند هستید. نظرتان در باره این ژانر چیست؟
بله رمان های من رمان های عامه پسند است. من خیلی نخواسته ام از کلمات قلبمه سلمبه و پیچیده استفاده کنم، بلکه داستانم را با زبانی ساده و سر راست به خواننده منتقل می کنم.
با توجه به این که رمان های عامه پسند قدرت تاثیر گذاری بسیار بالایی دارد و خواننده آنها نیز معمولا از اقشار جوان هستند به نظر شما چطور می توان از این امتیاز در جهت مثبت آن استفاده کرد و خواننده رمان عامه پسند را به سمت خواننده حرفه ای شدن کشاند؟
این قدرت تاثیر گذاری را با نوع داستانم پیش می برم. در رمان رز من را نگه دار دو شخصیت متفاوت با هم آشنا می شوند که یکی از آنها خیلی مذهبی است و دیگری چندان اعتقاد محکمی ندارد ولی این دو به هم وابسته می شوند و همدیگر را خیلی دوست دارند. وقتی بیشتر با هم آشنا می شوند می بینند نمی توانند زندگی مشترکی با هم داشته باشند اما وقتی شخصیت رز بیشتر با عرفان رفت و آمد می کند و زندگی او را از نزدیک می بیند در باور هایش تغییراتی ایجاد می کند و ایمانش تقویت می شود و ایمان می آورد. پیام من این است که دو نفر برای زندگی مشترک باید خصوصیات مشترکی هم داشته باشند. این نوع نگرش ها را در رمان های عامه پسند خیلی بهتر می شود انتقال داد چون موضوع خیلی ساده و سر راست بیان می شود.
به نظر من اگر خواننده عقاید و نوع نوشتن نویسنده ای را بپسندد همیشه کارهای او را دنبال خواهد کرد و خواننده ثابت خواهد بود.
به عقیده شما خواننده رمان های عامه پسند هرگز وارد سطح بالاتری از مطالعه وارد می شوند و یا همیشه در همان سطح باقی می مانند؟
به نظر من همیشه جوان ها خواندن را با کتاب های عامه پسند آغاز می کنند و بعد به سطح بالاتری از مطالعه می روند.
رمان های عامه پسند به دلیل این که بار احساسی و عاطفی بالایی دارند همواره جوان های بین 15 تا 20 را به سمت خود می کشاند و بعد از گذشت دوره احساسی خواننده دیگر به سراغ مطالعه نمی رود و یا دیگر هرگز رمان عامه پسند نمی خواند. به نظر شما چطور باید رمان عامه پسند نوشت که خواننده نویسنده را در دروه های مختلف سنی اش دنبال کند و خواننده حرفه ای بسازد و نه خواننده کاذب؟
اگر بخواهم صادقانه پاسخ بدهم باید بگویم رمان های عامه پسند تنها پنجاه درصد می توانند خواننده حرفه ای بسازند. این بستگی به شرایط زندگی آنها هم دارد. اغلب آنها پس از گذشت دوران عاطفی و احساسی شان خواندن را رها می کنند. دارم تلاش می کنم نوع نوشتنم را به سمتی ببرم که نه چندان احساسی باشد و نه خیلی روشنفکرانه تا بتوانم خواننده ام را به دنبال خود بکشانم. البته به نظر من اگر خواننده عقاید و نوع نوشتن نویسنده ای را بپسندد همیشه کارهای او را دنبال خواهد کرد و خواننده ثابت خواهد بود.
تیراژ کدام کتاب شما بیشتر از همه بوده است؟
«همیشه در قلب منی». این کتاب تاکنون ده هزار نسخه فروش داشته است و در حال حاضر چاپ سوم آن در بازار است.
مخاطب آثار شما معمولا چه رنج سنی هستند؟
اغلب آنها جوانان بین بیست تا سی سال هستند.
و اغلب دختران؟
بیشتر دختران و زنان اما در بین خواننده ها خواننده آقایان هم بوده اند. یک آقایی به دفتر نشر رفته بود و گفته بود اگر داستان زندگی ام را هم بنویسم می خرد.
با مخاطب های خودتان در تماس هستید؟
معمولا شماره تلفن هایشان را در دفتر نشر می گذارند و من به آنها زنگ می زنم.
پس ایده هایتان را از شنیدن قصه های این جوانان می گیرد؟ یا بر اساس تخیل خودتان می نویسید؟
معمولا ایده ها در ذهنم شکل می گیرند اما من برای آفرینش داستانهایم از زندگی هم الهام می گیرم.
چطور وارد فضای نوشتن شدید؟
انشاهای خوبی داشتم و معلم هایم خیلی تشویقم می کردند و راهنمایی شدم به کانون ادبی پرورش فکری که در حدود شش سال عضو آن بودم و به طور جدی فعالیت کردم. ان زمان در حدود پانزده سال داشتم.
و اولین رمان شما در چه سالی منتشر شد؟
سال 79 از طرف انتشارات واشقان که اولین کتابی که منتشر کرد کتاب من بود.
چه انگیزه ای باعث شد به سمت نویسندگی گرایش پیدا کنید و به طور حرفه ای به نوشتن بپردازید؟
دوست داشتم با جوان های هم سن و سال خودم ارتباط مستقیم داشته باشم. به نظر من کسی که نویسنده است هیچ وقت تنها نمی ماند و دوستان و خواننده های زیادی دارد. دومین دلیل من این بود که دوست داشتم اتفاقاتی را که پیرامون خودم اتفاق می افتد و می بینم بنویسم و در اختیار همه قرار دهم تا تجربیاتمان را با هم به اشتراک بگذاریم.
نویسندگی شغل شما است؟
نویسندگی در کنار کارهای دیگر من قرار دارد.
پس شغل شما چیست؟
من طراح نقشه های فرش هستم و به کار نویسندگی هم می پردازم.
خودتان از خواننده های پر و پا قرص رمان های عامه پسند هستید؟
من معمولا کتاب های دیگر هم می خوانم مثل کتاب های جایزه بگیر.
منظورتان از کتاب های جایزه بگیر چیست؟
کتاب هایی که جایزه نوبل و غیره گرفته اند. الان دارم فرزند پنجم را می خوانم که جایزه نوبل گرفته است و کتاب های مصطفی مستور را هم دوست دارم.
از نویسندگان عامه پسند بیشتر به چه نویسنده ای علاقه دارید و از او تاثیر می گیرد؟
خب بگذارید بگویم از فهمیه رحیمی خیلی خوشم می آید.
بازتاب رز مرا نگه دار چطور بود؟
در نمایشگاه کتاب خیلی استقبال شد و یکی از پرفروش ترین کتاب های انتشارات آموت بود.
دوست دارید از فضای عامه پسند بیرون بیایید و نویسندگی را در سطح دیگری دنبال کنید؟
می خوام کتابی بنویسم که حد فاصل بین کتاب های عامه پسند و روشنفکری باشد. در واقع کتاب آسمان قلب لائورا را با این نگاه نوشته ام و این کتاب اولین قدم برای ورود من به فضای حرفه ای تر است.