گروه کتاب‌خوانی آموت‌نوشت در پنج‌شنبه‌ای دیگر و نوشتِ تازه‌ای دیگر

در تمام مدت نوشت‌تازهٔ آموت و دیدار با مترجم رمان #جاری_چون_رود نوشتهٔ شلی رید، نگاهم دنبال کلمه‌های #آرتمیس_مسعودی بود که دیگر برایم فقط یک مترجم نیست که #نشر_آموت چهارده کتاب با ترجمهٔ او منتشر کرده و یک ترجمه‌اش در ارشاد، سال‌هاست غیرمجاز است و یک رمان هم در نوبت انتشار. به این فکر می‌کردم که «چقدر یک آدم می‌تواند انسان باشد؟»
و اگر روزی از من مثال زمینی یک انسان را بخواهند، بی‌هیچ تردیدی، «آرتمیس مسعودی» را با انگشت نشان خواهم داد.

پانزده سال از اولین باری که به #دفتر_نشر_آموت آمد، می‌گذرد و جدا از صبر و تامل و البته تحمل‌اش برای دیده شدن و خوانده شدن ترجمه‌هایش، چیزی که از او در خاطرم یک انسان ساخته، خودش‌بودن است.
آرتمیس مسعودی ادا درنمی‌آورد. همانی هست که هست. بارها تلاش کردم هل‌اش بدهم به ناشران دیگر هم ترجمه بدهد، اما مانده در آموت؛ و بی‌تردید به رسم وفاداری. در تمام این سال‌ها و مخصوصا که چند کتاب از ترجمه‌هایش از پرفروش‌ها هم بوده، هرگز و هرگز و هرگز، حتی یک‌دفعه هم مطالبه‌ای نداشته و هر وقت، حتی مثل این‌بار وقتی با یک ماه تاخیر، حق‌الترجمه‌اش را واریز کردم، از آموت تشکر می‌کند و من خجالت می‌کشم که مگر می‌شود یک آدم اینقدر خالص باشد؟
یک‌بار هم نشده ازم پرسیده باشد، کتاب‌هایم چقدر می‌فروشند یا نمی‌فروشند؟ فلان کتابم چرا کمتر می‌فروشد و فلان کتابم بیشتر. با این حال پا به پای ناشر همراهی می‌کند: همین هفتهٔ گذشته، نشست و چند تا نقد و گفتگو با #شلی_رید را ترجمه کرد و برای‌مان فرستاد که استفاده کنیم.
و عجیب‌تر اینکه رمان‌هایی را ترجمه می‌کند که گویی بخشی از وجودش هستند. گویی خودش آن فضا را تجربه کرده. گویی خودش #جایی_که_خرچنگ_ها_آواز_می_خوانند را نوشته و #جنوب_دریاچه_سوپریور و #موهبت و #الینور_آلیفنت_کاملا_خوب_است.
امروز عمدا سوال‌پیچ‌اش کردم. عمدی داشتم گرفتارش کنم که حرف بزند. کمی ادا دربیاورد (مگر اغلب نویسنده‌ها و مترجمان چنین نیستند؟) مگر خودم اینطور نیستم؟
در حضور جمع و در برابر دوربین و لایو، اگر کتابی را خوانده بود، می‌گفت «خوانده» و اگر نخوانده بود، به سلامت می‌گفت «نخوانده.»
حتی به صراحت گفت «وقتی می‌بینم کتاب را نخوانده و علیه‌اش حرف می‌زنند، دلم می‌گیرد.»
دوست ندارم دربارهٔ حرف‌های این جلسه، خلاصه‌نویسی کنم که باید تمام این نزدیک به دو ساعت را شنید؛ هم حرف‌های خانم مترجم را و هم حرف‌های منتقدان گروه #نونوشت_آموت را.
امیدوارم همهٔ ما تکلیف‌مان با خودمان معلوم باشد.
با کدام کتاب، با مترجمی به نام #آرتمیس_مسعودی آشنا شدید؟

https://www.instagram.com/p/DA_MgzmqZ-0/?igsh=MWEwbnF1bThhdTZqcQ==

سایت فروش

آموت در آپارات

آموت در شبکه های اجتماعی

 

دانلود کتابنامه آموت

کتابفروشی آموت

 

تمامی حقوق مطالب محفوظ است 2024© طراحی شده بوسیله کتابدار

جستجو