ناغافل از برابرم درآمد. آمد و آمد و ايستاد و با چشمانى ذوقزده گفت «پس بالاخره بيامدى!»
منگ و گنگ به خودم و ناهيد نگاه كردم و بعد دور و برم را وارسى كردم كه ببينم كسِ ديگرى هم هست يا نه؟
ناغافل از برابرم درآمد. آمد و آمد و ايستاد و با چشمانى ذوقزده گفت «پس بالاخره بيامدى!»
منگ و گنگ به خودم و ناهيد نگاه كردم و بعد دور و برم را وارسى كردم كه ببينم كسِ ديگرى هم هست يا نه؟
یوسف علیخانی
صبح #زاهو را برده بودم #دریاچه_اوان و روستای #پیچ_بن و تا برگردم، دیر شد و نیم ساعت بعد از شروع رسیدم. سالن مراسم پر از هنرمندان و شاگردان هنر و مردم بود و الباقی مردم و هنردوستان هم توی راهروی بیرون نشسته بودند
(کتاب دیگر نویسندهی تاریخچهی خصوصی خانه)
نشر آموت / چاپ اول / ۶۰۰ صفحه - گالینگور / ۲۵۶ هزار تومان
نویسنده، خواننده را در سفری جذاب و فراموشنشدنی با خود همراه میکند و معجزهٔ شگرفی را به او نشان میدهد که «بدن انسان» نام دارد. او در این کتاب بار دیگر ثابت میکند همراه و راهنمایی بیمانند است و ما را در سفر به بدنمان با پدیدههای خارقالعاده و رویدادهای شگفتانگیزی آشنا میکند که لحظه به لحظه در این پیچدهترین ساختار عالم هستی روی میدهند.
عظیم موحدنیا
فِرِدجوانی زود باور و تنها میباشد که تعداد دفعات زیادی کلاه سرش رفته و پول زیادی را از دست داده است. همهی نزدیکانش او را فردی سادهلوح میدانند و هر روز منتظر این میباشند که گرفتاری تازهای برای او پیش بیاید. اما به یک باره شانس به او رو میکند و با مرگ داییاش ثروت فراوانی به او میرسد. اما آیا او قادر است از این ثروت محافظت کند و در راه خوبی از آن استفاده کند یا اینکه همه ی آن را به باد خواهد داد؟
(بررسی و توضيح هزار و يکشب و قصههای ایرانی براساس مبانی اسطورهها)
نشر آموت/ چاپ دوم/ ۸۸۰ صفحه/ ۳۰۸۰۰۰ تومان
موضوع کتاب «قصهی اساطیر» تطبیق، بررسی و تحلیل افسانههای ایرانی با مبانی اساطیری است، و از «هزار افسان» دوران هخامنشیان و اشکانیان که منبع اصلی «هزار و یک شب» است تا افسانههای رایج در فرهنگ مردم را در بر میگیرد؛ از هزار و یک شبی که به عقیدهی بورخس بزرگترینِ داستانها در تمامِ زمانهاست، و مظهر درآمیختگی رمز و نماد با عاطفه و تفکر و تخیل انسان است، تا قصههای عامیانهای که به زیان ساده و رایج روزگار از نسلی به نسل دیگر انتقال یافته و سنت شفاهی قصهگویی (نقالی) را پدید آوردهاند.
به آسمان رفتن با اسب بالدار
جمال کاظمی
آخرین داستانی که از یوسف علیخانی به جهان داستان ایرانی پیشکش شده «زاهو» است؛ رمانی درخشان و دل انگیز در 670 صفحه که چاپ اولش اواخر سال 1400 درآمد اما به یک ماه نکشیده چاپ دومش روانه بازار شد و تا امروز که نزدیک چهار ماه از تولدش می گذرد لابد پا به چاپ سوم یا حتی چهارم گذاشته باشد. علیخانی به گواهی داستان هایی که نوشته دلربوده دنیایی خاص است؛ دنیایی ورز آمده از خمیر واقعیت و خیال. او شهروند یک جهان - خاتون اثیری است که یک گیله از زلفش به واقعیت گره خورده و گیله دیگرش به خیال. «سه گانه» (قدم بخیر مادر بزرگ من بود/ اژدهاکشان/ عروس بید)، «بیوه کشی»، «خاما» و این آخری «زاهو» در همین جهان جادویی، شهرهایی آباد هستند. جالب اینکه این دنیا با همه شهرهایش درواقع نقشه فرهنگی یک روستای واقعی هستند که نویسنده از آن موقعیتی شبه اسطوره ای می سازد: میلک. زادگاه علیخانی در قلب کوهستان اسرارآمیز الموت، انگار پایتخت آن دنیای خیالین است؛ نقطه ای ارشمیدسی که برای نویسنده، حکم اقلیم هشتم را دارد و یوسف علیخانی، جهان را از روی بلندی های آن تماشا می کند. شاید تا مدت ها او تنها تماشاگر این منظره بود. اکنون اما مخاطبان داستان معاصر ایرانی، برای شهروندی در این دنیای غریب و سیاحت در پایتخت اساطیری آن بی تاب شده اند و تجربه نگریستن به جهان از همان بلندی را طلب می کنند.
نشر آموت / چاپ هشتادوچهارم / ۵۳۶ صفحه / ۱۵۱۰۰۰ تومان
ویل ترینرِ ماجراجو، کسی که همواره به ورزشهای مخاطرهآمیزی چون صخرهنوردی میپرداخت، در اوج جوانی و سلامت و ثروت اتفاقی برایش رخ میدهد و به لحظهای زندگیاش تغییر میکند و او...
«من پیش از تو» یک رمان عشقی نیست، اما عشق، عنصر اصلی آن است؛ عشقی متفاوت که از چارچوبهای زمینی خارج میشود و به لایهی آرمانی میرسد و پیچیدگی احساسات درونی انسان را برملا میسازد.
نشر آموت / چاپ دوم / ۴۳۲ صفحه/ ۱۳۱۰۰۰ تومان
چرا همه رمان عاشقانهٔ غمگین دوست دارند؟
در فرهنگ ژاپن از صدها سال پیش شکوفههای درخت گیلاس مفهومی دیگر یافتهاند. شکوفههای درخت گیلاس نماد شکنندگی و شکوه زندگی هستند. یادآور این که زندگی چقدر زیبا و بینظیر است و در عین حال به شکل دلهرهآوری کوتاه. درست شبیه آشناییها.
نشر آموت/ ۳۱۸ صفحه/ ۹۶۰۰۰ تومان
«سالار مگسها» رمانی است از ویلیام گلدینگ، نویسنده انگلیسی و برنده جایزهی نوبل ادبیات، که آن را نمیتوان صرفا یک اثر دهه پنجاه قلمداد کرد؛ زیرا نویسنده در کنار مطرح کردن دغدغههای زمان خود، با برگزیدن بیانی کنایی و پر از تمثیل، و انتخاب مکانی در ناکجاآباد و زمانی نامشخص، به داستان هویتی فرازمانی و اسطورهای بخشیده و باعث ماندگاری این اثر شده است. این رمان از لزوم حاکمیت قانون در جوامع انسانی میگوید، و نشان میدهد که چگونه ترس و توحش میتواند پایان نقطهی معصومیت انسان باشد.