بازی جوانمردانه، یک بازی بُرد بُرد است
آرتمیس مسعودی میگوید: مهم است که پیش از آشنایی کامل با روش بازی، تصمیمی نگیریم، ترازویی برای سنجش فعالیتهایی که خودمان انجام میدهیم قرار ندهیم و شکایتی نکنیم، چراکه بازی جوانمردانه یک بازی بُرد بُرد است.
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، ایورادسکی، مدرک کارشناسی خود را از دانشگاه میشیگان و دکترای حقوقش را از دانشکده حقوق هاروارد دریافت کرد. وی پس از همکاری با بخش مدیریت شرکت جی پی مورگان، براساس برترین روشها، گروه مشاوره نیکوکاری را برای مشاوره خانوادهها و موسسات خیریه پایهگذاری کرد و پس از یک دهه کار با صدها خانواده متوجه شد تجربیاتش در زمینه خانواده و مدیریت سازمانی میتواند برای رفع مشکلی مورد استفاده قرار بگیرد که بیشترزوجها با آن دست به گریبانند. او تصمیم گرفت برای زوجهایی که در پی ایجاد تعادل، بهرهوری و صلح در خانههایشان هستند، روش موثری معرفی کند. رادسکی در کنار مادر مجردش در نیویورکسیتی بزرگ شد و در حال حاضر با همسر و سه فرزندش در لسآنجلس زندگی میکند. «بازی جوانمردانه»، اولین کتاب اوست.
ریس ویترسپون؛ بازیگر و تهیهکننده معروف آمریکایی که دریافت جایزه اسکار، گلدنگلوب و بفتای بهترین بازیگر نقش اول زن، تنها بخشی از افتخارات دوره بازیگری اوست، از خوانندگان این کتاب است که نظر بسیار مثبتی درباره آن و تأثیری که بر کیفیت زندگی انسان میگذارد، دارد. به عقیده او: «ایو رادسکی نهتنها تمام وظایفی را که زوجها برعهده دارند، برمیشمارد، بلکه روشی ارائه میکند که تقسیم این وظایف، خوشایند و خردمندانه و رضایتبخش باشد. رویکرد وی سرشار از عشق، شوخطبعی، دانایی و ایدههایی است که نشان میدهد اگر با یکدیگر همکاری کنیم و نقاط قوت و ضعف یکدیگر را بپذیریم، میتوانیم زندگی زناشویی بهتر و پایدارتری بسازیم.»
«بازی جوانمردانه» در سه بخش ابتدا مشکل را مطرح، بعد با معرفی چهار قانون بازی جوانمردانه به ارائه راهحل پرداخته و در پایان به ما یاد میدهد که چطور در بازی جوانمردانه برنده شویم. این کتاب بهتازگی با ترجمه آرتمیس مسعودی از سوی نشر آموت راهی بازار نشر کشور شده است.
آرتمیس مسعودی؛ دانشآموخته زبان انگلیسی و کارشناسی ارشد زبانشناسی همگانی است که ترجمه کتابهایی همچون «ما تمامش میکنیم»، «جایی که خرچنگها آواز میخوانند»، «الینور آلیفنت کاملا خوب است»، «پروژه شادی»، «پشت سرت را نگاه کن»، «وقتی خاطرات دروغ میگویند»، «اولین تماس تلفنی از بهشت» و «جنوب دریاچه سوپریور» را در کارنامه ادبی خود دارد.
مشکل زوجها برای رعایت انصاف در کارهای خانواده
این مترجم در گفتوگو با خبرنگار ایبنا، درباره ترجمه این کتاب، بیان کرد: من افراد زیادی را اطرافم دیده ام که از تقسیم ناعادلانه کارها در خانواده شکایت دارند و آنرا معضلی غیرقابل حل میدانند. وقتی نشر آموت کتاب را به من پیشنهاد کرد، هنگام خواندن آن به موارد زیادی برخوردم که قبلاً شنیده یا دیده بودم و تا اواسط کتاب واقعا فکر نمیکردم با توجه به تفاوتی که در موقعیتهای هر خانواده وجود دارد، برای آن مشکلات راهحلی عملی ارائه شود، اما اینطور شد و بهنظرم آمد کتاب بسیار مفیدی برای خانوادههاست.
وی ادامه داد: ایو رادسکی، دکترای حقوق خود را از دانشگاه هاروارد دریافت کرده است. او پس از سالها مشاوره و زوج درمانی با صدها خانواده متوجه شد که بیشتر زوجها و خانواده ها برای ایجاد تعادل و رعایت انصاف در کارهای خانواده با مشکل روبهرو هستند. برای همین، تصمیم گرفت برای این مشکل راهحل موثری پیدا کند.
آرتمیس مسعودی در معرفی اجمالی از موضوع و روش تألیف کتاب، گفت: ایو رادسکی، تمام کارهای خانه و خانواده را در قالب 100 کارت تقسیمبندی کرده که هر عضو خانواده بسته به علایق و تواناییهای خود، کارتهایی را برمیدارد و تمام مسئولیت آنها را تا پایان اجرای کامل به عهده میگیرد. این کارتها را میتوان مرتب با طرف مقابل تعویض کرد و نیاز هست که هر هفته جلسههای کوتاهی برای مذاکره بین طرفین برگزار شود.
مترجم «بازی جوانمردانه» افزود: فقط همانطور که در خود کتاب آمده، خیلی اهمیت دارد که پیش از پایان کتاب و آشنایی کامل با روش بازی تصمیمی نگیریم، ترازویی برای سنجش فعالیتهایی که خودمان انجام میدهیم، قرار ندهیم و شکایتی نکنیم، چراکه بازی جوانمردانه یک بازی بُرد بُرد است و درصورتیکه درست و منصفانه اجرا شود، بازندهای نخواهد داشت. تمام اعضای خانواده باید از شرکت در بازی جوانمردانه بهرهمند و راضی باشند. البته، میتوان جدول مربوط به کارتها را که در پایان کتاب آمده، بسته به نیاز خانواده تغییر داد. در این کتاب حتی تأکید شده که هر فرد خانواده باید فضای شخصیای برای سرگرمیها و علایق خود داشته باشد که فقط مختص خودش باشد و از آن لذت ببرد.
راهحلهایی هم برای پدید آوردن این فضا ارائه شده که کاملا عملی است.
وی همچنین در بیان نظر شخصی خود درباره موضوع این اثر در جایگاه یک زن، بیان کرد: این مشکل در همه جای دنیا وجود دارد و بهخصوص، کشور ما هم از آن مستثنا نیست. بهویژه، برای خانمها با مسئولیتهای فراوانی که کارهای خانه و مراقبت از فرزندان به همراه دارد، تازه اگر شاغل هم باشند، به روشی موثر و صلحآمیز برای مدیریت کارهای خانه نیاز هست که شاید حتی خانوادهها فرصت فکر کردن در مورد آنرا هم نداشته باشند. اما ایو رادسکی، برای حل این مسأله بهجای ما فکر و برنامهریزی کرده و نتیجه تحقیقات و جمعآوری دادههای فراوانش را در این کتاب در اختیار ما گذاشته که فکر میکنم با کمی صرف وقت و هوشمندی و انصاف بتوان آنرا در زندگی بهکار بست. امیدوارم مطالب کتاب، برای مخاطبان آن راهگشا باشد.
تو کار نمیکنی، وقت بیشتری داری!
یکی از مردانی که با آنها ملاقات کردم، به من گفت: «من هر روز با کلاه ایمنی و ظرف ناهارم میروم سر کار. او تمام روز چه کار میکند؟» او تمام کارهایی را که تو برای سرپا نگه داشتن خانه و خانواده انجام نمیدهی، بهعلاوه کارهای خارج از برنامه، انجام میدهد تا تو بتوانی سر کار بمانی و بهجای آنکه در صف معاینه فنی، شکلات پروتئین سق بزنی، از ظرف ناهارت غذا بخوری. حتی وقتی با مادران خانهنشین خوشفکر، فعال و پرانرژی صحبت کردم، گزارش کردند هر روز احساس میکنند دارند بین کارها غرق میشوند. آنها اعتراف کردند با وجود آنکه تمام وقت بیداریشان را به اداره خانه و مراقبت از فرزندانشان میگذرانند، نمیتوانند تمام آن کارها را انجام بدهند و بدتر از همه اینکه عذرخواهی میکنند و تمایل دارند تقصیر کموکاستیها را بپذیرند.
این زنان «تنگی وقت» را با شکست شخصیشان اشتباه میگیرند. عزیزم این مشکل تو نیست، بلکه یک مشکل ساده ریاضی است. یک روز ساعتهای زیادی دارد و وقتی کسی ازدواج میکند، صرفنظر از اینکه زن و شوهر هر دو بیرون خانه کار میکنند یا نه، نباید انتظار داشت یک نفر تمام کارها یا حتی تقریبا تمام کارها را انجام بدهد. برداشتن تمام کارتهایی که برای اداره یک خانه لازم است، بیش از یک شغل تماموقت به انرژی نیاز دارد. چنانکه خانمی در فیسبوک نوشته بود: «من شغل 9 صبح تا 5 عصر ندارم. شغل من شغلی است که از وقتی چشم باز میکنم تا وقتی چشمهایم را ببندم و بخوابم، ادامه دارد.»
نخستین چاپ کتاب «بازی جوانمردانه» در 380 صفحه با شمارگان یکهزار و 100 نسخه به بهای 59 هزار تومان از سوی نشر آموت راهی بازار نشر شده است.